05 Apr

Autotransporters, wat zijn dat?

Voor sommige mensen is het begrip van autotransporters voor de hand liggend. Het is namelijk een aanhanger voor het transporteren van auto’s, maar een aantal mensen wil toch wat meer weten over autotransporters. In deze blog gaan wij dat zoveel mogelijk doen! Autotransporters worden soms ook wel autoambulances genoemd, raak hierdoor dus niet in de war. Wat is het verschil tussen een autotransporter en een multitransporter? De multitransporters zijn vaak hetzelfde als een plateauwagen maar kunnen ook gebruikt worden voor autotransport, daarom zijn ze multi inzetbaar en daar komt de naam multitransporter dus ook vandaan.

Uiterlijk van autotransporters

Als je kijkt naar hoe autotransporters eruit zien vergeleken met de andere aanhangers, valt er iets op. Dit is dat autotransporters geen 30 cm hoge borden hebben, maar een 10 cm hoge reling rondom. Deze reling zorgt ervoor dat je de auto’s eenvoudig op de aanhanger kan vastzetten. Sommige autotransporters hebben een volledige vloerplaat, maar een aantal hebben ook alleen een tweetal platen waar de auto op kan staan. Eigenlijk wordt bijna elke autotransporter geleverd met oprijplaten, maar kijk er niet raar van op als deze er niet bijgeleverd worden. Dit is altijd één van de dingen waar je dubbel op moet letten als je een autotransporter aanschaft, anders sta je met een auto voor een aanhanger waar deze niet op kan!

Laadvloerhoogtes autotransporter

De laadvloerhoogtes zijn best belangrijk bij autotransporters, dit heeft namelijk te maken met of je de auto op de aanhanger krijgt. De meest voorkomende laadvloerhoogtes zijn 56, 63 en 72 cm. De lengte van de oprijplaat bepaalt, samen met de laadvloerhoogte, de oprijhoek. Als je een korte oprijplaat aanschaft, kan je er dus bijna altijd van uit gaan dat de oprijhoek te scherp wordt en je daardoor de auto niet de aanhanger op krijgt. De Hulco autotransporters hebben een knik in de achterkant van de laadvloer, hierdoor verklein je de oprijhoek en kan je makkelijker de aanhanger op komen! Je hebt ook kantelbare autotransporters, deze kunnen kantelen en daardoor wordt de oprijhoek zo klein mogelijk gemaakt en het oprijden wordt dus eenvoudig gemaakt.

Meer informatie over autotransporters

Wil je nou meer informatie over autotransporters? Heb je nog vragen na het lezen van deze blog, neem dan gerust een kijkje op de website van Aanhangwagendirect.nl. Daar is veel informatie te vinden over autotransporters. Je kan voor vragen ook altijd terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

+