01 Jan

Hoe werkt een elektrisch waterpistool?

Waren er eerst gewone waterpistolen waarmee kinderen, en laten we eerlijk zijn, volwassenen ook, elkaar nat konden spuiten. Gevolgd door de welbekende super soakers die al meteen een hele nieuwe dimensie aan een waterpistolengevecht gaven. Nu is het ultieme waterpistool op de markt gekomen. Het elektrische waterpistool.

Je hoeft nu niet meer te pompen. De waterstralen zijn steeds gelijk en ze spuiten behoorlijk ver. Een elektrisch waterpistool is een technisch hoogstandje. De pomp staat onder constante druk en het water wordt bijgevuld voor het volgende schot, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

Hoe krijgt een elektrisch waterpistool elektriciteit

Een elektrisch waterpistool werkt op een ingebouwde batterij, die je kan opladen met een USB-kabel. Deze batterij gaat gemiddeld een dag mee. Je kan er dus een hele dag heerlijk mee buiten spelen. De batterij is helemaal ingebouwd, zodat het niet gevaarlijk wordt, want water en elektriciteit gaan normaal niet samen. Toch kan je een elektrisch waterpistool gewoon onderdompelen om deze weer bij te vullen.

Dit gaat supersnel en je kan dan behoorlijk ver schieten. Tussen de 8 en de 12 meter. Je kan hier dus een episch watergevecht mee aangaan, waarbij jouw tegenstanders niet weten wat hen overkomt. Terwijl zij staan te pompen voor het volgende schot, hoef jij alleen maar de trekker nog een keer over te halen. Dankzij de constante druk van de pomp, zit er na een schot meteen weer genoeg water in het voorste punt, voor het volgende schot. Je hebt dus een semi-automatisch waterwapen.

Welk elektrisch waterpistool kies jij?

Er zijn nog niet echt veel opties te krijgen. Dat zal vast niet lang duren, maar vooralsnog zijn er maar een paar verschillende te krijgen. Dit is dan wel ook meteen topkwaliteit en dat is wel iets waarvoor jij wil gaan. Het is belangrijk dat het veilig is, omdat de batterij ingebouwd is. Met slechte kwaliteit kunnen er gevaarlijke dingen gebeuren.

Volg altijd de bijgeleverde instructies nauwgezet op en kijk ook goed naar de leeftijd die bij een elektrisch waterpistool past. Het is zonde als deze meteen kapot gaat, doordat er niet goed mee omgegaan wordt. Let er ook op dat er nooit op ogen of van dichtbij geschoten wordt. Dit kan schade opleveren en dat is zeker niet de bedoeling.

Een elektrisch waterpistool voor kinderen en volwassenen

Een elektrisch waterpistool brengt een heel nieuwe dimensie aan een waterpistolen gevecht en het is dan ook heel leuk voor kinderen en volwassenen. Zeker als je allebei, of allemaal, een elektrisch waterpistool hebt. Dan kan je een serieus gevecht voeren, bijna zoals met paintball.

Let bij kinderen er goed op dat ze weten hoe ze ermee om moeten gaan en hoe ze het elektrisch waterpistool moeten bijvullen. Neem samen de gebruiksaanwijzing door en leg uit wat de eventuele gevaren kunnen zijn. Jouw kind zal in de wolken zijn en zelf kan je er ook ontzettend veel plezier mee beleven. Er is geen gewoon waterpistool en ook geen super soaker die hier tegenop kan.

+