05 Apr

Welk snoep is het beste voor je tanden?

Te veel suiker is ongezond. Dat weet hopelijk iedereen, maar soms kun je een snoepje gewoon niet weerstaan. Snoep zorgt ervoor dat je heel even een geluksmomentje hebt, maar voor je het weet heb je de hele zak snoep opgegeten! Je tanden vinden dit iets minder leuk.

Twee keer per dag je tanden poetsen doet veel goeds voor je gebit. Maar als je vaak aan het snoepen bent kun je hier niet altijd tegenop poetsen. Suiker dat in je mond achterblijft, is heel lekker voor bacteriën die ervoor zorgen dat je tanden worden aangetast. Ook hebben sommige soorten snoep een slechte invloed op je gebit. In deze blog leer je over de snoep soorten die minder slecht zijn voor je parelwitte tanden.

1. Pure chocolade

Deze soort chocolade heeft ander verhoudingen als melkchocolade en witte chocolade. Pure chocolade moet uit een hoger percentage cacao bestaan. Er zit dus minder suiker in de chocolade, en het is beter voor je tanden. Pure chocolade is ook een goede combinatie met noten. Noten bevatten veel eiwitten en weinig suiker, dé perfecte combinatie voor je gebit. Op candyonline.nl kun je chocolade noten bestellen.

2. Zacht snoep

Soms kauw je op een snoepje en dan, hoor je iets kraken. Je eerste gedachte gaat naar je gebit: ‘Heb ik een stukje tand afgebroken? Of was dat het snoepje?’ Harde snoepjes zijn gemaakt zodat je er langer van kunt genieten. Te vroeg op het snoepje bijten kan soms zorgen voor breuken. Maar te lang over een snoepje kan ook leiden tot breuken of scheuren in je gebit, want het suiker blijft heel lang in je mond zitten.

Het eten van zacht snoep is dus beter voor je gebit. Je doet er minder lang over en er is minder risico op het beschadigen van je tanden. Je kunt bijvoorbeeld zachte hartjes snoep bestellen.

3. Niet-zure snoep

Het schild dat je gebit beschermt, is het glazuur laagje op je tanden. Dit laagje is erg hard en sterk, het is zelfs harder dan diamant! Zure snoepjes kunnen deze laag binnen dringen en je tanden aantasten. Waardoor je gaatjes krijgt. De oplossing hiervoor is milder snoepgoed te eten waar minder of geen citroenzuur in zit. Ook is het belangrijk om juist niet je tanden meteen te poetsen als je wel een keer zure snoep hebt gegeten. Dit verstoort de barrière.

4. Niet-kleverig snoep

Toffee en nougat zijn allebei kleverige snoepsoorten. Kleverig snoep is slecht, want het blijft langer op je gebit zitten dan dat je door hebt. Het gaat ook tussen je tanden zitten, waardoor het moeilijk is om te verwijderen. Kies liever voor snoep zoals marshmallows of chocolade.

Wanneer je weer zin hebt om te snoepen houd dan deze vier snoepsoorten in gedachten zo zorg je ervoor dat je gebit langer mee gaat!

+